https://www.youtube.com/watch?v=l7F5HAJ2phk

Η συνταγή της ευτυχίας

Ένας Σεφ ετοιμάζει την κουζίνα του για να μαγειρέψει όταν, ξαφνικά, λαχανικά που ζωντανεύουν, δημιουργούν ένα δικό τους κόσμο. Η δύναμη της μεταμόρφωσης αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, και πολύ απλές καθημερινές καταστάσεις μάς οδηγούν σε ένα απρόσμενο και εκπληκτικό σύμπαν.

Η «Συνταγή της Ευτυχίας» είναι ένα έργο δίχως λόγια. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να έχει λόγια η ευτυχία; Τη νιώθεις και σε συνεπαίρνει αλλά δύσκολα τη βάζεις σε λέξεις. Η διάθεση να μαγευτείς και να γευτείς τη χαρά της ζωής κάνουν τις άχαρες στιγμές μια συναρπαστική γιορτή. Έτσι, «άψυχα» αντικείμενα μπορούν και αποκτούν ζωή, αλλάζουν μορφή και αφήνονται στη μουσική, δημιουργώντας το δικό τους χορό. Το όνειρο κάποια στιγμή τελειώνει αλλά η γλυκιά του ηχώ μπολιάζει την πραγματικότητα. Και η ευτυχία αφήνει τη νοστιμιά της μες στην καρδιά για πάντα.
Ένα έργο που δεν έχει λόγια μπορεί να μιλήσει σε όλες τις γλώσσες. Ένα έργο που αναφέρεται στην ευτυχία μπορεί να συγκινήσει όλες τις ηλικίες, και να συνεπάρει ακόμη και τα πολύ πολύ μικρά παιδιά.

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Ηλικίες: από 3 χρονών
Γλώσσα: χωρίς λόγια
Σκηνοθεσία και κατασκευές: Κωστής Ζαϊμάκης
Τεχνικά αυτόνομο.