Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Το κουκλοθέατρο ‘Αριμα προσκαλεί την Αγγελική Γουναρίδη από την οµάδα “ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο” να παρουσιάσει ένα βιωµατικό εργαστήριο παιχνιδιού-κουκλοθεάτρου και εµψύχωσης αντικειµένων με τον τίτλο:

κου-τι?”
...τι κρύβει µέσα το κουτί? τι χρώµα είναι ? τι τρώει? είναι τροµακτικό? θα το αφήσουµε να βγει έξω? Η φαντασία είναι όπλο των παιδιών και εργαλείο των µεγάλων. Το παιχνίδι ταΐζει την φαντασία. Ας µην την αφήσουµε λοιπόν πεινασµένη αλλά να την ταΐσουμε µε νόστιµα παιχνίδια ακόµα και αν καµιά φορά νιώθουµε λιγουλάκι κου-τοί !

Ένα βιωµατικό εργαστήρι για µεγάλους που δεν φοβούνται να ψάξουν µέσα στο κουτί και να βρουν τον εαυτό τους!
Το σεµινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς µικρών µεγάλων και πολύ µεγάλων παιδιών αλλά και σε όλους όσους ασχολούνται µε τις παραστατικές τέχνες. Η δράση είναι απόλυτα βιωµατική σε 4 διαστάσεις ! Άνετα ρούχα απαραίτητα, προηγούµενη εµπειρία όχι απαραίτητη.

Διάρκεια: 4 ώρες ή 240 λεπτά ή 14400 δευτερόλεπτα

Κόστος ανά άνθρωπο: 25 ευρώ ή 347,481.32 Ρούπιες Ινδονησίας

Τόπος εργαστηρίου: Κουκλοθέατρο Άριμα, Αλ.Παπαναστασίου 83, Ηράκλειο

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Και να τα ψιλά γράµµατα:… .Η Αγγελική Γουναρίδη γεννήθηκε τον Γενάρη του 1981. Απόφοιτη του πολυκλαδικού λυκείου µε κατεύθυνση στις εφαρµοσµένες τέχνες. Αποφοίτησε από το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ΒΑΚΑΛΟ Bachelor of Arts in Graphic Design. Ταξίδεψε στην Αγγλία και απέκτησε MASTER IN ADVANCED PRACTICE AND THEORIES (ADAPT) από το UNIVERSITY OF DERBY. Μετά από όλα αυτά το κουκλοθέατρο µπήκε στη ζωή της µε δύο χρόνια σπουδή στο εργαστήριο του Χρήστου Αυτσίδη (Χαρχούτ) καθώς και ένα εξάµηνο σεµινάριο κατασκευής µαριονέττας. Πήρε υποτροφία για νέους καλλιτέχνες “Pépinièrs Européennes Pour Jeunes Artistes”- artist in context contre l’ exclusion- και συµµετείχε στην οµάδα θεάτρου δρόµου Ublo στο Παρίσι. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια µε σηµαντικούς Έλληνες και ξένους δασκάλους του κουκλοθεάτρου. Είναι ιδρυτικό µέλος της οµάδας κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραµυθιού Φτουξελευτερία µε δέκα παραγωγές και παρουσία δέκα χρόνων στην ελληνική κουκλοθεατρική σκηνή. Έχει συνεργαστεί µε τις οµάδες κουκλοθεάτρου “Κοκού Μουκλό”, “Τα ζλουχτήρια”, “Τα φτερά του Μύθου” ,“Buffos” “bread and puppet” καθως και µε άλλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθεάτρου UN.I.MA. Ελλάς. Έχει συµµετάσχει και συνεργαστεί στην διοργάνωση πολλών φεστιβάλ και γιορτών κουκλοθεάτρου σε όλη την Ελλάδα. Εργάζεται: Ως κουκλοπαίχτρια πραγµατοποιώντας παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής και εµψύχωσης σε παιδιά και ενήλικες. Ως κατασκευάστρια σκηνικών, αντικειµένων και θεατρικών κούκλων για παραστάσεις. Ως εµψυχώτρια οµάδων σε εκπαιδευτικά προγράµµατα στο Ιδρυµα Λασκαρίδη και στο Μουσείο Συναισθηµάτων Παιδικής Ηλικίας όπου έχει συµµετάσχει στον σχεδιασµό και την υλοποίηση των θεµατικών του εκθέσεων. Το 2015 δηµιουργεί µαζί µε τον Αλέξανδρο Μονοκάνδυλο την οµάδα ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο και µαζί ξεκινάνε να ονειρεύονται να ζουν και να ταξιδεύουν ! Μέσα από την κοινή τους αγάπη για το κουκλοθέατρο, τις ιστορίες και τις παραστατικές τέχνες
 προσπαθούν να µιλήσουν για όλα αυτά που ονειρεύονται και πιστεύουν σε µικρούς και µεγάλους.
 Με όχηµα το κουκλοθέατρο και σαν τρελοί οδηγοί οι 2 κουκλοπαίχτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα
 και στο εξωτερικό σε σχολεία, πλατείες, κοινωνικά κέντρα, θέατρα, κά.