Το Κουκλοθέατρο Άριμα, με 17 χρόνια ενεργούς δράσης, συμμετέχει σε διεθνή θεατρικά φεστιβάλ και συνεργάζεται με Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες σε διάφορους τομείς τέχνης. Σκοπός του είναι η έρευνα και ο πειραματισμός σε ποικίλα είδη κουκλοθεάτρου. Εκτός από τις παραστάσεις, στοχεύει επίσης και στη διάδοση της τέχνης του κουκλοθεάτρου μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια.

 

Άριμα, σύμφωνα με αρχαίες διηγήσεις που προσπαθούσαν να εξηγήσουν το άρρητο του κόσμου, ήταν το όνομα μιας σπηλιάς «μακριά από θνητούς και θεούς» που χρησίμευε ως κατοικία μιας γυναικείας θεότητας που είχε την μορφή φιδιού.

 

 

Οι δράσεις του κουκλοθέατρου Άριμα εκτός από παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά περιλαμβάνουν μια ποικιλία θεαμάτων εμψύχωσης κοινου (κλόουν, θεάματα με φωτιές και μαγικά, μουσικές εκδηλώσεις, παντομίμα κ.α.). Επίσης αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας ποικιλίας ειδικών θεατρικών αντικειμένων, σκηνικών, ξύλινων και σύμμικτων κατασκευών και επίπλων, καθώς και ξυλόγλυπτες θεατρικές μαριονέτες.

Learn More