Με τα νέα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, μπήκαμε σε δεύτερη καραντίνα κ επομένως σε αναστολή λειτουργίας του Κουκλοθεάτρου άριμα. Ο καλλιτεχνικός κλάδος είναι ο πρώτος που βάλλεται και ο πρώτος που με χαρακτηριστική πια αδιαφορία και ευκολία από τη μεριά της Κυβέρνησης, καλείται να πληρώσει τα σπασμένα.
Την ίδια ακριβώς στιγμή η Υπουργός Πολιτισμού δηλώνει ότι “τηρήθηκαν απολύτως τα μέτρα στις παραστάσεις και ότι καμία θεατρική εκδήλωση δεν είναι υπεύθυνη για κανένα κρούσμα”.
Την ίδια στιγμή που είμαστε ίσως η τελευταία χώρα στην Ευρώπη όπου δεν έχει ανακοινωθεί κανένα πλάνο για τη λειτουργία για το Φθινόπωρο – Χειμώνα.
Την ίδια στιγμή που σε τόσες αλλεπάλληλες ανακοινώσεις δεν έγινε η παραμικρή αναφορά σε αποζημιώσεις των εργαζομένων στα θεάματα που ακυρώθηκαν ή στους χώρους διεξαγωγής, μετακυλίοντας αυτόματα το βάρος στους διοργανωτές.
Την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει τελικά με τα χρήματα που δικαιούνται οι κινηματογραφιστές.
Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε να εργαστούμε από τον Μάρτιο.
Την ίδια στιγμή που οι ΜΕΘ αυξομειώνονται ανά ανακοίνωση, οι συρμοί του μετρό περνούν ανά 6 λεπτά, στα σχολεία οι μαθητές αυξάνονται ανά τάξη, ο έλεγχος στα αεροδρόμια γίνεται με αλγόριθμο και Υφυπουργοί σκοντάφτουν σε ράσα ή μεταλαμβάνουν “άθελά τους”.
Για ΟΛΑ ευθύνεται ο ανυπάκουος νέος, ο ατίθασος ηλικιωμένος, ο αχάριστος πρόσφυγας και φυσικά οι απανταχού καλλιτεχνικοί χώροι.

°Απαιτούμε :
1. Eπιτέλους απαντήσεις στα αμέτρητα ερωτήματά μας όπως και συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα του Πολιτισμού.
2. Σοβαρά προληπτικά μέτρα πρωτίστως στην Υγεία, την Εκπαίδευση και τις Συγκοινωνίες.
3. Άμεσες αποζημιώσεις για τους εργαζόμενους που έχασαν τις δουλειές τους.
4. Στήριξη όλων των εργαζομένων στον κλάδο των Τεχνών στους οποίους ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ η εργασία.

Τα όριά μας έχουν ξεπεραστεί.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη που δείχνετε σε εμένα κ στην ομάδα μου.  Θέλω ακόμη να ευχαριστώ εκείνους που φέτος σε μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, αποφάσισαν να έρθουν στα μαθήματα μου που σταμάτησαν βίαια λόγω των συνθηκών, όσο και αν θέλαμε να δουλέψουμε,  στερούμενοι ενδεχομένως άλλες κοινωνικές επαφές και προσωπικές στιγμές μας, ώστε να διατηρήσουμε την υγεία όλων μας.

Ζαϊμάκης Κ.

 

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Κουκλοθέατρο Άριμα
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy