Το Περιπλανώμενο Μουσείο Πολιτισμών από την Valencia της Ισπανίας,  θα πραγματοποιήσει το σεμινάριο

Οι ιστορίες που κρύβονται στα αντικείμενα ή “Ιχνηλάτες ιστοριών”!

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ,καλλιτέχνες και ανθρώπους με περιέργεια !

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Η διάρκεια είναι τρεις ώρες περίπου και το κόστος είναι 20€.

50% έκπτωση σε φοιτητές και ανέργους.

Σε όσους /ες  το επιθυμούν δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης από τον οργανισμό Sovint.(Asociacion Cultural Sovint ,Valencia )

Είναι ένα σεμινάριο που προωθεί την διαπολιτισμική αγωγή και την δημιουργικότητα , την δυνατότητα μας να αφηγούμαστε και να ακούμε.

Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για όσους ονειρεύονται ένα καλύτερο σχολείο.

Πληροφορίες : 6972641450

 

 

Οι ιστορίες που κρύβονται στα αντικείμενα ή “Ιχνηλάτες ιστοριών”!

Λίγα λόγια:

Όλοι οι πολιτισμοί παράγουν αντικείμενα. Συνηθίζουμε να τα βλέπουμε και να τα εκτιμούμε για την καλλιτεχνική και αισθητική τους αξία. Αλλά τα αντικείμενα είναι αποθήκες μνήμης. Περιέχουν ιστορίες πρόθυμες να μας εκπλήξουν αν είμαστε ικανοί να τις προ φτάσουμε! Μας αφηγούνται παλιούς μύθους , ξεχασμένους τρόπους… Αλλά πάνω απ’ όλα είναι γεμάτα από ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί.

Σ’ έναν κόσμο που τείνει να γίνει εικονικός (με οθόνες αφής και εικονική πραγματικότητα) αντιπροτείνουμε την ανάκτηση του συναισθήματος του αυθεντικού αντικειμένου. Τη μάθηση μέσα από το αισθητηριακό και συναισθηματικό βίωμα. Στο Περιπλανώμενο μουσείο υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να γνωρίσουμε το ”άλλο” το διαφορετικό, για να ανακαλύψουμε (και να κατασκευάσουμε) τις γέφυρες της πολιτισμικής κατανόησης που μας ενώνουν και μας συνδέουν. Το αντικείμενο είναι η αφορμή για να μιλήσουμε για τους ανθρώπους, να ξυπνήσουμε την περιέργεια, να μάθουμε περισσότερα.

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Κουκλοθέατρο Άριμα
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy